Home
O nama

O nama

Grupa Neuroth

„Bolje čuti, bolje živjeti“ – filozofija je kojoj je Neuroth odan već 110 godina. Od porodične firme s bogatom tradicijom Neuroth se razvio u lidera na austrijskom tržištu i uspešnu kompaniju za slušnu akustiku u celoj Evropi.

Die perfekte Welle

U petak, 13.12.1907. godine, postavljen je kamen temeljac grupe Neuroth. Paula Neuroth, koja je i sama patila od oštećenja sluha, otvorila je „1. specijalizovanu kuću za aparate za nagluve osobe“, kako bi drugim osobama s istom poteškoćom darovala veći kvalitet života uz pomoć najmodernije tehnologije.

 

Waltraud Schinko-Neuroth preuzela je 1979. godine firmu od svog oca Augusta Carla Neurotha, nećaka Paule Neuroth. Neuroth je 1980. godine otvorio drugi stručni institut u Gracu, čime je učinjen prvi korak u pravcu širenja.

U međuvremenu grupa Neuroth postala je jedna od vodećih kompanija za slušnu akustiku sa oko 250 stručnih instituta i oko 1.200 zaposlenih.

 

Paula Neuroth bila je pionirka na polju slušne akustike. Taj pionirski duh Neuroth je sačuvao sve vreme, nudeći najmodernije tehnologije dostupne na tržištu. U Tehničko-logističkom centru koji se nalazi u štajerskom Lebringu nastaju savršeno prilagođeni slušni aparati i rešenja za zaštitu sluha u 3D postupku uzimanja otiska.

Iz kompanije

Über uns 4

Lukas Schinko

„Nama su čovek i njegove slušne potrebe uvek u centru pažnje. Kombinacija optimalnog savetovanja, najmodernijih tehnologija i kompetencija naših zaposlenih čini nas jednim od lidera za slušnu akustiku u Evropi.“

 

CEO grupe Neuroth

Über uns 3

Waltraud Schinko-Neuroth

„Neverovatnim ponosom me ispunjava što sam vođenje kompanije prepustila svojoj deci i mogu posmatrati kako oni nastavljaju da promovišu Neurothovu filozofiju. Od 1907. godine prenosimo istu poruku: bolje čuti znači ponovo bolje živeti.“

 

Grande Dame Neurotha

Naša vizija

„Naša vizija je osloboditi osobe s oštećenjem sluha straha od života sa slušnim aparatima,” kaže predsednik Uprave Lukas Schinko. „Želimo da skinemo stigmu, koja je nažalost još uvek povezana sa slušnim pomagalima, i pokažemo koliko život može biti lep kada čovek ponovno dobro čuje.“

Kompanija u brojkama

Neurothovi zaposlenici na snimci iz zraka

1.200 zaposlenih

Sluh je nešto vrlo lično. Zato je veoma važno pouzdano savetovanje kompetentnog slušnog akustičara. Neurothovi zaposleni su apsolutni profesionalci kada je reč o ljudskom sluhu. Optimalnu edukaciju i stručno usavršavanje obezbeđujemo u Neuroth akademiji, osnovanoj za tu svrhu.

Neurothova podružnica izvana

Više od 250 stručnih insistuta

Od Ženeve do Osijeka, od Beča do Beograda. Neuroth ima više od 250 stručnih instituta i slušnih centara širom Evrope. Tako smo uvek u blizini naših korisnica i korisnika i možemo im ponuditi najbolju uslugu.

Hightech: Slušno pomagalo u procesu izrade

136,5 miliona evra

Toliki je prihod ostvarila grupa Neuroth u poslovnoj 2018/2019. godini. “Naš cilj je dodatno učvrstiti i izgrađivati svoju poziciju jednog od vodećih preduzeća za slušnu akustiku u Evropi. Želimo i dalje održivo i zdravo rasti.“

Waltraud Schinko-Neuroth i Lukas Schinko

Četiri generacije

Već više od 110 godina Neuroth je porodična firma. Od avgusta 2011. na čelu grupe Neuroth na mestu predsednika uprave. On je preuzeo vođenje preduzeća kada je imao 24 godine od svoje majke Waltraud Schinko-Neuroth. Nakon Visoke tehničke škole za elektrotehniku završio je edukaciju za majstora slušne akustike.