Home
Sluh i gubitak sluha
Saveti za osobe sa slušnim aparatom

Saveti za osobe sa slušnim aparatom

Poboljšavanje doživljaja sluha

Slušni aparati omogućavaju da ponovno percipirate i uživate u svim lepim stranama života, pod uslovom da su optimalno prilagođeni vama i vašim slušnim potrebama. Naši iskusni akustičari su vaše prve osobe za kontakt.

Zakažite termin
Die perfekte Welle

Put do boljeg sluha

Svako ko želi da vrati svoje slušne sposobnosti, kreće na naporno i uzbudljivo putovanje. Naime, da bi bolji sluh doveo i do boljeg razumevanja, potrebno je strpljenje i takođe mnogo vežbe. Vaš lični slušni akustičar prati vas na tom putu i prilagođava vaš slušni aparat vašim individualnim željama i potrebama.

Fino podešavanje vaših slušnih aparata može potrajati neko vreme, zato što vaše svakodnevne situacije i potrebe mogu biti raznovrsne ili se katkad mogu i promeniti. U tom slučaju porazgovarajte sa svojim slušnim akustičarem, kako biste korak po korak ponovno poboljšali svoj doživljaj slušanja.

Preduslovi za dobar sluh

Odgovarajući slušni aparati

Da li su vaši slušni aparati pravilno odabrani za vaše slušne potrebe? Koliko god su različiti lični zahtevi, toliko su različite i tehničke mogućnosti slušnih aparata. Potražite savet i porazgovarajte o svojim slušnim potrebama sa svojim akustičarem.

Udobnost nošenja

Ako slušni aparat ne nalegne ispravno ili ako vas pritiska, to remeti doživljaj slušanja. Za savršeno uklapanje možete birati između različitih konstrukcijskih izvedbi i veličina. Individualno prilagođavanje vašim ušima pruža dodatnu udobnost nošenja.

Fino podešavanje

Ako želite da dodatno poboljšate svoj svakodnevni doživljaj zvuka, zakažite termin kod svog slušnog akustičara, koji će uraditi dodatna fina prilagođavanja.

Najnovije tehnologije

Slušni aparati mogu učiniti mnogo više nego samo povećati glasnost. Osim funkcija, kao što su npr. prigušivanje pozadinskih zvukova ili direkcionalno slušanje, moderna slušna pomagala imaju i druge prednosti: na primer, mogu se pomoću Bluetootha praktično povezivati s različitim uređajima, kao što su pametni telefon ili TV prijemnik.

Čišćenje i servis

Redovno čišćenje i nega, provere rada i servisi su neophodan preduslov da bi vaši slušni aparati ostali dugo u funkciji i da bi u njima mogli da uživate u potpunosti.

Slušanje je stvar poverenja

Sluh je vrlo lična stvar. Naši slušni akustičari će vas rado saslušati i razgovarati o vašim interesima i potrebama kako bi mogli optimalno da prilagode vaše slušne aparate. Savetodavni razgovori u Neurothu su uvek besplatni. Već tokom razgovora možete bez ikakve obaveze prepoznati da li je proradila hemija i da li osećate da ste u dobrim rukama.

Saznajte više
Saveti za osobe sa slušnim aparatom

Lično savjetovanje

Zakažite termin za individualni savetodavni razgovor u najbližem Neurothovom slušnom centru. Naši iskusni slušni akustičari su u svako doba tu za vas i detaljno će vas posavetovati u vezi s vašim ličnim slušnim potrebama.

Zakažite termin

„Slušni aparat ne funkcioniše“

Slušni aparat nije uvek neispravan ako ne radi na način na koji ste navikli. Često je samo zaprljan ušnom mašću (cerumenom), loše je umetnuto ili je baterija prazna. Servis kod nas zauzima vrlo važno mesto, zato smo uvek rado spremni da vam pomognemo.

Čišćenje i nega slušnih aparata

Saveti za bolji sluh u svakodnevnom životu

Direktno obraćanje

Pobrinite se da dok govorite možete gledati sagovornika u lice. Pokreti usana i gestikulacija pomažu u razumevanju.

Zamolite da vam ponove izrečeno

Ako nešto niste razumeli, zamolite sagovornika da vam ponovi deo rečenice koji vam je promakao.

Izbegavanje bučnog okruženja

Tokom razgovora utišajte pozadinske zvuke, poput televizora, ili pređite u tihu prostoriju.

Budite zainteresovani

Naš sluh je blisko povezan s mozgom. Ako vežbate svoje pamćenje i aktivno se informišete o onome što se događa oko vas, biće vam lakše da pratiti razgovore i učestvujete u njima.

Redovno nošenje slušnih aparata

Budući da je slušanje kognitivan proces i da mozak mora (ponovno) da uči da sluša i razume, redovno nošenje slušnih aparata je važno.

Korišćenje slušnih aparata

Slušni aparati mogu veoma da poboljšaju vaše slušne sposobnosti. Moderna dodatna oprema za telefon i televiziju, ako i specijalni budilnici su praktična dodatna pomagala u svakodnevnom životu.

Da li vas zanima određeni slušni aparat?

Bilo da je diskretno smešten iza uva ili dobro skriven u slušnom kanalu, Neuroth nudi širok izbor modela i funkcija. Naš slušni akustičar će vas rado posavetovati.

Zakažite termin