Home
Slušni test
Slušni test kod slušnog akustičara

Slušni test kod slušnog akustičara

Audiometrija i govorno-slušni test

Stručno obavljena audiometrija je najvažniji preduslov za izbor optimalnih slušnih aparata. Neurothovi slušni akustičari su kvalifikovani stručnjaci za sluh koji uz pomoć najmodernijih tehnologija mogu testirati i proceniti vaš sluh.

Zakažite besplatan slušni test
Die perfekte Welle

Tok profesionalnog slušnog testa

Svaka audiometrija (merenje sluha) bi trebalo da započne uzimanjem anamneze i analizom potreba. Naime, svaki čovek čuje drugačije. Zatim sledi pregled uva otoskopom. Pri tome slušni akustičar utvrđuje ima li u uvu cerumena (ušnog voska). Pouzdano merenje sluha moguće je samo kod slobodnog slušnog kanala.

Slušni test kod slušnog akustičara Slušni test kod slušnog akustičara

Kod odraslih osoba merenje sluha sastoji se od tri koraka:

  • Kod tonske audiometrije meri se pri kojoj jačini primećujete, pritom se ispituje raspon od vrlo dubokih do vrlo visokih tonova.
  • Za merenje sluha mogu se upotrebljavati razne vrste slušalica – prvo se slušna sposobnost meri direktno na uvu. Kako bi se izmerile smetnje u provođenju zvuka, proverava se i koštana provodljivost iza uva.
  • Na kraju se obavlja govorno-slušni test. Pritom se pažnja obraća na to koliko je dobro razumevanje pojedinih brojki i reči.

Odmah nakon toga saznaćete rezultat slušnog testa i procenu audiograma. Slušni akustičar će vam detaljno objasniti rezultat testa i rado će vas savetovati o daljnjim koracima koje bi trebalo preduzeti.

Zakažite termin

Već dugo imate osećaj da ne čujete i ne razumete dobro? Slušnim testom kod stručnjaka možete saznati u kakvom je stanju vaš sluh i šta je najbolje učiniti kako biste ponovno čuli i uživali u životu punim plućima. Dogovorite odmah neobavezujući termin u Neurothovom slušnom centru.

Zakažite slušni test