Home
Blog
Mali i nevidljivi

Blog

Mali i
nevidljivi

02.10.2023

Kako vi vidite slušne aparate? Verujete da su glomazni, nepraktični i drugima odmah pokazuju da postoji problem? Oslobodite se predrasuda: moderna rešenja za sluh ne samo da su dizajnirana tako da savršeno pristaju uhu, već pristaju toliko dobro da nisu uočljivi na prvi pogled.

Diskretno rešenje za sluh

Prilikom odabira slušnog aparata vrlo je bitno kvalitetno i stručno podešavanje i potom prilagođavanje kako bi se aparati lakše i jednostavnije uklopili u vaš svakodnevni život. Dobrim i kvalitetnim prilagodjavanjem moguće je uživati u svim zvukovima bez opterećenja, a inovativnim dizajnom ta mala čuda postaju gotovo nevidljiva. Imamo dve vrste slušnih aparata – kanalni i zaušni. Prednost kanalnih aparata leži u mogućnosti smještanja celog aparatića u vaše uho što ga čini diskretnim i gotovo nevidljivim. Takvom se izvedbom smanjuje uticaj šuma vetra na slušanje, postiže se bolja i jasnija percepcija zvuka, a istovremeno su vrlo ugodni za nošenje. Kod kanalnih aparata postoje razlike u izvedbi. Oni dolaze kao IIC (nevidljivi u uhu), CIC (potpuno u uhu), poluconcha (prekriva jedan dio ušne školjke) i concha (pokriva gotovo celi unutaršnji deo ušne školjke).

Udobnost u uhu

S obzirom na to da se slušni aparati nose svakodnevno, vrlo je važna udobnost prilikom nošenja. Prilagođavanjem po meri, udobno, sigurno i jedva primetno su smešteni u uhu, a ubrzo ćete zaboraviti da ih nosite. Pri tome materijal igra važnu ulogu: individualno izrađena otoplastika vrlo dobro se podnosi, posebno je izdržljiva i može se po boji prilagoditi tonu Vaše kože. Slušni aparati koji se stavljaju u uho koriste se poput čepića za uho. Nema ograničenja u trajanju nošenja, ali je ipak preporučljivo pratiti napunjenost baterije. Mala, nevidljiva slušna pomagala prikladna su za svakoga s blagim do umerenim oštećenjem sluha. Ako kanalni slušni aparati ipak nisu za vas, nemojte se obeshrabriti. Zaušni, odnosno aparati koji idu iza uha, takođe su vrlo diskretni i izrazito prilagodljivi.

Slušanje u ritmu

Nakon postavljanja u uho slušni aparati su gotovo nevidljivi i fleksibilno se prilagođavaju vašem svakodnevnom životu. Bez obzira na vaš dnevni ritam, ova slušna rešenja ostaju na mestu, ne čine nošenje naočara neudobnim i mogu podneti intenzivno bavljenje sportom ili zahtevnije vežbe. Slušni aparati u uhu idealni su za sve one koji vode aktivan stil života i imaju fleksibilne zahteve.

Isprobajte slušne aparate besplatno

U terminu za besplatno savetovanje naši slušni akustičari u vama najbližem slušnom centru pronaći će za vas upravo ono slušno rešenje koje vam odgovara. Dopustite nam da vas detaljno posavetujemo, nosite slušni aparat po svom izboru tokom 14-dnevne probe i pronađite svoju individualnu moć sluha.

Zakažite termin

Moglo bi Vas zanimati:

Sluh i tehnologija

Manji rizik

od demencije

uz slušne aparate

Slušni aparati mogu pozitivno uticati na živote ljudi na brojne načine: čine društvene interakcije prijatnijim i manje stresnim, smanjuju osećaj izolacije i usamljenosti i uopšteno poboljšavaju kvalitet života.

Pročitajte više

Sluh i tehnologija

Povezivanje

slušnih aparata

Kombinovanjem inovativne tehnologije i prilagođenog oblika uređaja, život postaje mnogo jednostavniji – bez obzira na situaciju.

Pročitajte više