Home
Blog
POVEZIVANJE slušnih aparata

Blog

Povezivanje

slušnih aparata

02.10.2023

Sluh na sledećem nivou: Pametni slušni aparati to čine mogućim. Udruživanjem inovativne tehnologije i prilagođenog oblika aparata život postaje mnogo jednostavniji – bez obzira na situaciju.

Nepraktični, uočljivi na prvi pogled, naš izgled čine starijim – sve su to samo predrasude. Moderna i inovativna slušna rešenja nude brojne prednosti i ne samo da olakšavaju život, već omogućavaju i neslućene mogućnosti povezivanja.

Sluh

Jeste li znali da od pojave prvih znakova gubitka sluha do obraćanja stručnjaku obično prolazi između sedam i dvanaest godina? Ne dozvolite da postanete deo statistike – potražite pomoć lekara ili slušnog akustičara čim primetite prve simptome oslabljenog sluha.

Na gubitak sluha utiču različiti faktori – buka, starosna dob, infekcije i genetska predispozicija imaju značajan uticaj na naš sluh. U većini slučajeva gubitak sluha nastupa postepeno i ne primećuje se dok nije u već uznapredovaloj fazi. Sada postoje slušni aparati koji nam omogućuavaju da ponovno čujemo sve zvuke sveta i povezuju nas s njim na potpuno novi način.

Pametna konekcija

Inteligentne funkcije modernih slušnih aparata pametnije su nego ikad: Osiguravaju jasno razumevanje govora, imaju diskretan dizajn i lako se povezuju s pametnim uređajima koje koristite svakodnevno. Povezivanje preko bluetooth veze vrlo je jednostavno i praktično. Ponekad, međutim, postoje i zvuci koje bismo radije blokirali, kao na primer buka gradnje iz komšiluka ili saobraćaj ispred kancelarije. To se takođe može regulisati jer moderni slušni aparati imaju mogućnost prigušivanja pozadinske buke. Tako se možete u miru koncentrisati na ono što je zaista važno. Bilo da je glasno ili tiho, različitim funkcijama, kontrolama i mogućnostima može se jednostavno upravljati putem aplikacije na pametnom telefonu.

Višenamensko slušanje

Budućnost je odavno stigla u sferu slušanja. Pored mnogih praktičnih funkcija ni sam zvuk nije zanemaren. Slušni aparati izrađeni su i programirani tako da prepoznaju milione zvučnih scena što doprinosi prirodnijem slušanju i čak osveštavanju prirodne pozadinske buke uz razumevanje sagovornika. Elektronika ovih malih tehnoloških čuda smeštena je u majušno kućište koje se postavlja iza uha. Gotovo nevidljiva cevčica vodi od ovog mini računara do slušalice u ušnom kanalu. Za optimalnu udobnost i naleganje u uho može se proizvesti i individualni slušni umetak koji se prilagođava anatomiji uha.Smarte

Testirajte pametne

slušne aparate

Kako bi se slušni aparati mogli koristiti na najbolji mogući način i kako bi se integrisali u svakodnevni život, neophodno je individualno prilagođavanje. Iz tog razloga na raspolaganju su vam naši slušni akustičari u bilo kom Neuroth slušnom centru koji vam uz besplatno savetovanje mogu pronaći i ponuditi optimalno rešenje.

Zakažite termin

Moglo bi Vas zanimati:

Sluh i tehnologija

Manji rizik

od demencije

uz slušne aparate

Slušni aparati mogu pozitivno uticati na živote ljudi na brojne načine: čine društvene interakcije prijatnijim i manje stresnim, smanjuju osećaj izolacije i usamljenosti i uopšteno poboljšavaju kvalitet života.

Pročitajte više

Sluh i tehnologija

Mali i
nevidljivi

Moderna rešenja za sluh ne samo da su dizajnirana da savršeno pristaju uhu, već tako dobro pristaju da se ne primećuju na prvi pogled.

Pročitajte više